Rizstejszín

Rizstejszín

Rizsből készült tejszínt ugyanúgy fel lehet használni főzéshez, sütéshez, mint a hagyományos tejből készült krémet. Az összetevők közül meg kell említeni az olasz rizst, napraforgóolajt és forrásvizet, mellette tengeri sót és sűrítőanyagokat is tartalmaz. Ellenőrzött termékről beszélünk. A rizstejszín hideg és meleg ételek elkészítéséhez egyaránt használható. Ugyanúgy viselkedik, mint a hagyományos tejszín.

A rizstejszín egyik nagy előnye, hogy a tehéntejre érzékenyek is bátran használhatják, ráadásul segít a diéta megtartásában is. Nem is gondolnánk, de gluténérzékenység esetén fogyasztható. A rizstejszín növényi összetevőkből áll össze, így egyáltalán nem nehezíti el az emésztőrendszert és könnyedén megemészthető. Krémes állagának köszönhetően sűrítésre használható és nagyon finom krémeket lehet belőle készíteni. Aki nem szereti a rizst, annak alternatívaként be tudjuk mutatni a zabtejszínt, ez viszont már tartalmaz glutént. Telített növényi zsírokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag.