Szponzorált tartalom

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

Neked mi jut először eszedbe, amikor meghallod az energetikai tanúsítvány kifejezést? Én őszintén bevallom, hogy eleinte nem tudtam hova tenni ezt a fogalmat, ugyanis még soha életemben nem volt szükségem efféle iratok bemutatására – egészen mostanáig.

Néhány hónappal ezelőtt hatalmas meglepetés ért. Mint kiderült, az egyik távoli rokonom elhalálozásával örököltem egy telket, rajta egy kis házzal. Szerintem soha életemben nem lepődtem még meg ennyire semmin, hiszen alig ismertem ezt a bizonyos rokont, így meg sem fordult a fejemben, hogy bármit is örökölni fogok tőle, nem hogy egy egész házat telekkel.

Fontolóra vettem, hogy mihez is kezdhetnék ezzel a váratlanul jött örökséggel. Megfordult a fejemben, hogy megtartom, hiszen mindig is vonzott a vidéki élet, de végül azt láttam a legjobb megoldásnak, ha minél előbb túladok rajta.

A döntés meghozatala után természetesen rengeteg dolgom akadt, számtalan papírt kellett beszereznem, benyújtanom, átböngésznem és aláírnom. Ezek egyike volt az energetikai tanúsítvány is, amelynek megléte elengedhetetlen a ház eladásához.

Ezügyben az e-tanusitas.eu csapatához fordultam segítségért, és nem is kellett csalódnom bennük, ugyanis minden elvárásomat túlteljesítették. Éppen ezért is szeretném most megosztani mindenkivel, hogy pontosan hogyan is zajlik náluk az energetikai tanúsítvány kiállítása, ez ugyanis mindenki számára fontos információ lehet.

 

Az energetikai tanúsítvány fogalma és a besorolási skála

Először is nem árt azzal kezdeni, hogy tisztázzuk az energetikai tanúsítvány jelentését, és hogy mióta szükséges ennek az iratnak a megléte egy épület eladásához – mindehhez pedig az e-tanusitas.eu weboldalának tájékoztatóját fogom segítségül hívni.

Az e-tanusitas.eu fő szakterülete az Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén, így elegendő tapasztalattal rendelkeznek a témában. Az oldalukról kiderül többek között, hogy 2012 óta minden régi és új épület adásvételi szerződésének megírásához szükség van energetikai tanúsítványra. Ez egy olyan igazolás, amely megmutatja, hogy annak a bizonyos ingatlannak mennyi energiát igényel a fenntartása.

Az energetikai besorolás megállapítása során számos szempontot vesznek figyelembe (ezekkel hamarosan részletesebben is foglalkozunk), és ezek alapján egy 12 elemű skála valamely kategóriájában helyezik el az épületet. A skála AA++-tól JJ-ig terjed, ahol az AA++ a legmagasabb értékelés, amit csak kaphat az ingatlan. Ha egy ház AA++-os besorolást kap, az azt jelenti, hogy a lehető leggazdaságosabb a fenntartása energetikai szempontból.

 

Az energetikai tanúsítvány kiállításának folyamata az e-tanusitas.eu-val

Most, hogy már mindenki számára egyértelmű, hogy miért is fontos az energetikai tanúsítvány kiállítása, jöjjön, amit ígértem: a megszerzés folyamatának részletes bemutatása abban az esetben, ha az e-tanusitas.eu-t választjuk bízzuk meg a feladat elvégzésével. Én egyébként mindenki számára azt javaslom, hogy ezt a céget válassza, és hamarosan azt is ki fogom fejteni, hogy miért.

Az első lépést, azt hiszem, nem kell túlmagyarázni, ez ugyanis nem más, mint hogy fel kell vennünk a kapcsolatot az e-tanusitas.eu munkatársaival. Ezt megtehetjük telefonon vagy a weboldalon található üzenetküldő felület igénybevételével is. A cég nagy előnye, hogy tisztában vannak vele, hogy ügyfeleik számára általában sürgős ügyről van szó, így reggel 8-tól egészen este 8-ig elérhetőek telefonon.

A megkeresés után egy rövid telefonos beszélgetés keretében bekérik tőlünk a szükséges adatokat az épülettel kapcsolatban, amelyek ismerete a helyszíni felmérés előtt fontos lehet. Ezt követően már be is indulnak az események, ugyanis egy előzetes időpontegyeztetés után már magára a helyszíni felmérésre kerül sor.

Ha esetleg valakit érdekel, hogy egy ilyen felmérés során milyen szempontokat vesznek figyelembe, az e-tanusitas.eu tájékoztatója erre a kérdésre is választ ad. A fő szempontokat az energetikai tanúsítvány kiállításához a lehűlő felületek, a nyílászárók, a padló, a födém, a fűtési rendszer és a melegvízellátórendszer állapota jelenti.

A következő lépés már nem más, mint az energetikai tanúsítvány elkészítése, amelyet legfeljebb 24 órán belül kézhez is kaphatunk. Sőt, ha igazán sürgős esetről van szó, SMS-ben megküldik nekünk a tanúsítvány HET-számát már 12 órán belül is, ami alapján az ügyvédünk azonnal munkához láthat. Az elkészült energetikai tanúsítványt egy példányban kapjuk meg e-mailben vagy papír alapon – utóbbi esetben futárszolgálat szállítja ki.

 

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén – avagy miért válasszuk az e-tanusitas.eu-t

Ha bárkiben felmerülne a kérdés, hogy miért érdemes éppen ezt a céget választani az energetikai tanúsítvány kiállításának intézéséhez, annak most szeretnék választ adni a kérdésére. Az érvek, amelyek az e-tanusitas.eu mellett szólnak, röviden a következők: gyorsaság, tapasztalat és a legjobb ár a piacon.

Hogy mit értek gyorsaság alatt? Ahogy azt már említettem, az e-tanusitas.eu-val akár már 12, illetve 24 órán belül kézhez kaphatjuk az energetikai tanúsítványt, ami igazán egyedülálló ajánlatnak számít. A cég azért vállalja energetikai tanúsítványok készítését Magyarország egész területén, mert az országnak szinte minden nagyvárosában van kirendeltségük, így gyorsan és egyszerűen képesek megközelíteni ingatlanunkat, bárhol legyen is az.

Az is az e-tanusitas.eu mellet szól, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a szakmában. Az országban kiállított energetikai tanúsítványoknak 10%-a mind ennek a cégnek a munkája, ami igen nagy szó.

De beszéljünk az árakról is, hiszen erről eddig még nem esett szó. Bizton kijelenthető, hogy az e-tanusitas.eu-nál jobb ajánlatot sehol sem fogunk találni a hazai piacon, és el is mondom, hogy ez miért van így. Az e-tanusitas.eu kínálja a legkedvezőbb árat energetikai tanúsítványok szempontjából az egész országban, de ha esetleg találnánk az övéknél kedvezőbb ajánlatot, akkor ez a cég vállalja, hogy azon az alacsonyabb áron végzi el a feladatot!

Mindezek ismeretében meg vagyok róla győződve, hogy mindenki számára az e-tanusitas.eu jelenti a legjobb opciót, ha energetikai tanúsítványokról van szó. Nyugodt szívvel javaslom minden érintettnek, hogy bízza rá magát erre a tapasztalt és gyors csapatra, akiknél kedvezőbb áron senki sem dolgozik az országban!