Hővisszanyerős szellőztető

A modern épületek legtöbbje, a megfelelő szigetelésen túl, meg kell feleljen a korszerű energetikai elvárásoknak. Ennek érdekében, a fent említett épületek légtere tömör és egységes, viszont a friss levegő áramlását valamilyen módon biztosítani kell.

Ebben van nagy segítségünkre a hővisszanyerős szellőztető rendszer, ami a friss levegőt úgy szállítja, hogy minimalizálja a hő veszteséget. Kétségtelen, hogy a rendszer a ventillátoros szellőztetés leghatékonyabb és legenergiatakarékosabb módja.

Mivel rengeteget tartózkodunk zárt légterű helyiségekben, legyen szó akár az otthonunkról, akár a munkahelyünkről, nem mindegy, hogy milyen a levegő minősége. Sokszor sajnos nem vagyunk tisztában azzal, hogy mennyire szennyezett a körülöttünk lévő levegő, viszont annak jövőbeni káros hatásaival előbb-utóbb szembesülnünk kell.

A szellőztetés, bár felfrissíti a levegőt, mégsem garantálja annak tisztaságát, hiszen sok káros anyag és baktérium kerül bele. A hővisszanyerős szellőztető kiváló megoldást nyújthat erre a problémára.